Sunday, September 4, 2011

~ Bermimpi dan mimpi tu betul2 terjadi ... ~


Okeh , ini bukan main2 ...
Sebenarnya benda ni da lama da berlaku ...
Cite nye camni ...

Alkasihla kan ... masa tidur tu bermimpi la....
Pastu selang beberapa bulan [kadang2 mkn tahun jgk ] kemudian benda yg dimimpikan tu tibe2 jek jadi ...
Aiseyman ... lau sekali boleh la wat kira ... ni da bnyak kali da ...

Ada sekali tu ... bermimpi duk wat persembahan kat atas pentas ... tp time tu xtahu ag kat mana ...
Tut tut ... aik .. mcm pernah tngok je pentas ni ... rupa2 nya pernah mimpi kot ...
Ada bnyak ag kisah yg terjadi ... yg terbaru td ...
Mimpi buka beberapa page [bukan page mengarot ] kat fb ... pastu tibe2 td rasa mcm pernah buka lak ...
Rupa2 nya pernah mimpi sal benda ni .... pastu ada ag 1 ... td pg mimpi member balas komen kat fb waktu pg ... pastu buka fb terus ada komen tu .... waktu sama kot ... 
Sapa2 tahu x apa yg sedang dialami ni ...

p/s : sngat xredi nak naik sem baru ...

22 comments:

Lady Diana @ Lat'z said...

Pasal mimpi ni kan..kdang2 kita mimpikan tentang masa depan..Lat'z pernah dapat mimpi2 macam tu...memang ambil masa berminggu, berbulan dan setahun 2...dulu Lat'z pernah mimpi berada dlm kelas yg tak tau kan mana dan org yg duduk d sebelah pun tak kenal..tahun lepas tu Lat'z pindah sekolah..mengalami kejadian yg sama seperti dalam mimpi..hati tiba2 berkata "macam pernahlah terjadi"
bila difikirkan..dlm mimpi rupanya..selepas2 itu ada juga mimpi dan mmg terjadi..sebab tu tunggu mimpi jadi jutawan ni..mana tau kot2 mimpi jdi jutawan..betul2 jadi jutawa..haha

akuamir said...

kite tak sedar pown penah mimpi tu sampai la terjadi bende same baru kite prasan kite pernah mimpi camtu kan.. :)

'mitchie' yusoff said...

Latz : wah ada gak org yg sama ...
benda ni mmg best tp kadang2 takut gak ...

'mitchie' yusoff said...

akuamir : mmg mula2 xsedar sal mimpi tu ...
tp bila jek da jadi pasti teringat balik ...

Ezad Skytech said...

biasa la tu..bendu tu pernah terjadi kat aq jugak...

bila benda yg kita mimpi tu terjadi..
"macam pernah jadinya benda ni"...

ijA said...

erkk sem baru.. alamak cuti dah habis..

Cik Siti Aziz said...

dejavu kot..huhu

'mitchie' yusoff said...

ezad : pernah jadi gak ke ? wah... ramai gak ghupenya ...

'mitchie' yusoff said...

ija : sem baru la ni ...
ngah betolkan otak balik ..

'mitchie' yusoff said...

cik siti : dejavu lagu Beyonce ke ? ahahha

khalid kadir said...

waahh bestnye dpt tengok mase depan, im mimpi kn aku ea, tgk aku kawen ng sape, huhuhu

Zul Fattah said...

adui.. sama r bro.. kadang2, tengah duk buat kijo.. rasa macam pernah buat kijo ni.. perasaan kita braso..

'mitchie' yusoff said...

khalid : aq bukan tok dukun nak tngok jodoh ni ...
ko sabar je ar ...

'mitchie' yusoff said...

zul fattah : memey pon ... bnyok kali doh ni ... takut jugok ...

nazirah said...

wah takot gak kan bile jdik cmtu
tp kte bkn mimpi .. kite lak kes bila kite pk je pasal benda tu nanti tak lama kemudian macam menda tu jadi pelik kan aishh

'mitchie' yusoff said...

nazirah : yg tu lagi lagila advance ...

haslinda said...

itu dinamakan dejavu... semua org pernah rasa macam tu dan ia perkara normal bagi semua orang...

dulu sebelum masuk hostel time lower 6, aku pernah mimpi kena kejar hantu kat hostel tu. then masuk je hostel sekolah tu, memang keadaan hostel tu sama dengan mimpi aku. cuma beza x da lagi hantu yg kejar aku. so, sebelum ada hantu yg akan kejar aku, aku blah awal2 dari hostel tu. hehe... 2 minggu je stay kat hostel tu. then dapat sambung dip. selamat tinggal sekolah. sekian. haha...

putree said...

aku sokong linda!
aku pon penah jd cm mu,im.
slalu beb. awal2 aku ingat aku istimewa tapi upenye its normal.hehehe.. :)

'mitchie' yusoff said...

linda : kelakar giler citer ko , naty cite kat UMT !

'mitchie' yusoff said...

putree : hah ????
semua org sama ke ? aduh ingat td da spesial ...

Anne A-keyler -Qim said...

sume org pnh cmtu kot... Tu clalu org sebut Dejavu..
mnurut arwah tok anne dlu.. Mce kite tido tu..roh kite malayang nta kmane2.. Ade yg teradvance mcenye..ade yg balik ke zaman silam..yg mne clalu melompat ke future tu yg kte clalu rce cam pnh laluinye..cam back to d future la..

'mitchie' yusoff said...

ehehehe .... ingat da ada super power da td ...