Thursday, September 8, 2011

~ Aku terima nikahnya ... ♥ ... ~


Aik ... da nak kahwen lak ke ni?
Aritu bukan ke SINGLE MINGLE [ x laku ke ?]
Ni tibe2 nak kahwen lak ...
Sabar lu bro , gua bukan nak kahwin .. blom smpai seru ag ...
                      Actually , da ramai yg post benda ni kat fb ...
Tapi rasa mcm terpanggila lak nak wat entry [gila trafik ke?]...
Cuba korang baca nie ...

"Aku terima nikahnya dgn si dia binti si ayah dia dengan mas kahwinnya RM..”

Bunyi macam senang ? nah ini erti sebenar dia :

“Aku tanggung dosa-dosa si dia dari ibu bapanya, apa saja dosa yang dia buat,dari dedah aurat hingga ke tinggalnya solat, aku tanggung dan bukan lagi ibu bapanya tanggung, dan aku tanggung semua dosa bakal anak-anak aku. Kalau gagal, maka aku fasik, dayus & aku rela masuk neraka dan malaikat Zabaniyah melibas aku hingga pecah badan aku” ..

Okeh , this is really a nerve racking ...
So, do beg in your mind that marriage is not as heaven as we imagine ...
Be prepared to those who are newly wed ...

p/s : mesti ramai yg baru kahwin kan ...

2 comments:

farz zull said...

yupp...btul la sangat tu, sya pun baru post pasal nikah, benda baik elok dipercepat *hehehe*...

'mitchie' yusoff said...

far zull : mana link ...