Wednesday, December 26, 2012

Ayam Goreng



Owh tidak. Ayam goreng!!!
Tiba-tiba nak makan ayam goreng pulak mlm2 nie.
Nie mesti sbb hujan yg sejuk ni.
Padahal da mkn bnyak da.

Kalau boleh nak beli ayam sekor, pastu nak wat ayam goreng bnyak2.
Makan ayam goreng sampai kenyang!!!
arghhh. tahan selera la rahim oiii,
Hahaha




Wednesday, December 19, 2012

ADAM & HAWA



Hello semua.
Okeh, semua mesti da tngok ADAM & HAWA kan, 
Sebab dah lama cita ni kuar,
tapi, aku baru je nak start tngok
Nak tahu melekat ke x. Jom layan lu.




Thursday, December 13, 2012

Selamanya harimau Malaya



Salam, haha
Semua dok maki reff dr KOREA kat newsfeed.
Boikot kpop la, boikot tom yam.... lawak la pulak.
Ape pon HARIMAU MALAYA tetap dihati.
Cuba lagi lain kali.
Go Go !

p/s: esok ada test. Wish me luck!



Friday, December 7, 2012

Terengganu Trade Centre (TTC)




Hello guys, 
simple entry this time.
Jom semua yang berada di Terengganu.
Jom kita ke TTC sbb ada ekspo kat sana.
Bnyak usahawan muda disana.
Jom ke TTC dari 6-8 Disember.
Ok da penat kerja td.
Nak tido.
Bye2!


Sunday, December 2, 2012

Terima Kasih Kawan


Hello semua,
Oh, arini penat sngt ... tp xtahu kenapa ... haha
Saja je nak update entry arini.
Nak thanks to all my friend, no matter where you are, you guys are rock!
Now I know how great are they.
Thank you !!!






Tahniah Harimau Malaya





Tahniah Harimau Malaya !!!
Selamanya Malaysia.
Semoga dapat menjulang lagi trofi AFF Suzuki Cup !!!
Go Tigers!


Thursday, November 29, 2012

Mangga Masam



Hello guys,
Aiyoo ... sakit perut arini gara2 makan mangga bi bnyak sngt
Haha, biasa lah bila mnk x ingat dunia, mcm ni la jadinya.
So, yg mana nk mkn mangga tu, jaga2 ..







Wednesday, November 28, 2012

Nasi Kerabu Thailand




Morning semua ...
Semua da makan belum,
Nah amik nie ... nasi kerabu Thai.
Ni beli dekat pasar cina dekat Kg China Kuala Terengganu.
Have a nice day!
Sedap tau nie ... 
Korang pon datang Terengganu cuba la.




Tuesday, November 27, 2012

Ban McDonalds



Salam semua,
Apa khabar bloggers, lama da update.
Okey, kali ni nak cerita pasal isu McDonalds.
Well, kita semua tahu yang Palestine tngah bergolak kan sbb diserang Israel.
So, kita sepatutnya boikot barangan dan produk dari Israel dan yang paling mendapat perhatian masyarakat Islam di seluruh dunia dan juga Malaysia adalah McDonalds.
Okeh, memang McDonalds jenama Israel, but still if we boycott the franchisee, what will happen to the workers which is also Muslim people.

Untuk boikot tu boleh but we need to consider other people too, So mungkin kerajaan especially need to consider about this matter.
Well, this is my opinion only, I'm not saying that we should not boycott the McDonalds. 
It just we need to look for other matters too. 
And also there are still many products from Israel like Nestle and Nokia.


Save Gaza, Pray for Palestine!




Tuesday, November 20, 2012

Tips Untuk Menguruskan Badan




Assalamualaikum semua,
1st kali we praf for GAZA as they are facing the harsh time there.
Anyway, lama x update blog, biasalah orang busy katakan, yerkkk ...
Busy nak kurus la ... haha

Skunk ni bnyak sngt produk2 yg ada kat pasaran utk menguruskan badan kan, but it is not for me. Asyik x jadi je. Now, rasa mcm nak try HERBALIFE la pulak, tp skunk ni xde duit sngt. 
Spae nak sponsor???
Or anyone would like to share the tips on how to reduce the weight. Please help me here.
Haha ...
Let's Pray for GAZA.



Saturday, November 10, 2012

Tahniah Datuk Lee Chong Wei - Datin Wong Mew Choo



Congrats ... pasangan Badminton negara akhirnya berkahwin setelah 11 tahun menyulam cinta.
They look so cute together especially Mew Choo ... cntik sngt .

Semoga perhubungan mereka kekal selama lamanya and please produce anak bnyak2 yang hebat main badminton ... Hihi ..






Bukit Besar Kuala Terengganu


Selamat petang semua ...
Mesti sekarang ni semua duk lena atas katil kan ... 
Well, we are having a monsoon now.
Xpe2 ... kali nak story sikit pasal mkanan.
Hujan2 memang best mkn kan ....

Semalam nak dijadikan cerita pergi Bukit Besar kat bandar Kuala Terenggganu.
Selama ni just lalu je ... xpernah pon pon naik.
So,semalam pergi la daki bukit tu ... xsangka la pulank ramai org kat sana.
Yang paling bestnya bila ada la budak2 kecik ni yg selamba je naik bukit tu tngah main playground je.
Biasa lah budak kecik ringan je kan ... Haha
Apa2 pon, kena pergi lagi la Bukit Besar nie ...
Boleh nmpak bndar Kuala Terengganu tp sayang,
kamera ada dalam kereta, so xdapat la tngkap gmbar bnyak2 ...






Monday, October 29, 2012

Memandang Awan (Lirik) - Sharifah Zarina



Jom layan lagu nie ... Best sngt!


Pada sang mentari
Yang sering menjadi saksi
Akan segala rahsia cinta
Malam yang berbintang
Yang beralih sendiri
Menanti dinihari kembali

Bagai arus yang mencari
Penghujung buat ku pasti
Hamba yang menyerah cinta
Kepada yang ingin dicinta

Ku akan terus berlari
Mengejar awan yang pergi
Di selangit seribu mimpi
Saat ini, bertemu diriku

Hujankan diriku
Dengan sentuhan jiwa
Biar menjadi kasih abadi

Bagai arus yang mencari
Penghujung buat ku pasti
Hamba yang menyerah cinta
Kepada yang ingin dicinta

Ku akan terus berlari
Mengejar awan yang pergi
Di selangit seribu mimpi
Saat ini, bertemu diriku

Heyyh, sering kali ku terleka
Wajah indah didepan mata
Lidah kelu untuk bicara
Kini bila kau tiada
Tak terungkap rasa kecewa
Nafas ku bergetar memandang ke awan

Ku akan terus berlari
Mengejar awan yang pergi
Di selangit seribu mimpi
Saat ini, bertemu diriku [2x]

Bertemu diriku
Bertemu diriku

Saturday, October 27, 2012

~ Climate change ~



The last decade of the 20th Century and the beginning of the 21st have been the warmest period in the entire global. Climate change is a long-term shift in the statistics it could show up as a change in climate normal for a given place and time of year, from one decade to the next. 

Global climate change poses a serious threat to lakes, streams, rivers, and wetlands. The temperature increases and variations in weather patterns projected for the next 100 years will result in changes in the geographic distribution of freshwater fish, interfere with the reproduction of many aquatic species, reduce water quality, and impose added stresses on wetlands and other sensitive aquatic ecosystems



Thursday, October 25, 2012

~ Esok dah raya ~



Salam,
Setelah penat bermotosikal selama 3 jam pagi td, finally I'm home.
Esok raya weh, selamat hari raya semua.
Jgn makan daging bnyak sngt ...
Bahaya ...
Hayatilah erti sebenar sebuah pengorbanan!
Mesti lembu2 x tido mlm.




Monday, October 22, 2012

~ No more FACEBOOK, let's tweeting ! ~



Hello guys, 
after a long time with FACEBOOK, now I don't think that facebook is interesting anymore.
Let's start a new chapter with TWITTER.
Do follow me guys!
TQ.





~ Hujan Oh Hujan ~




Hello, lama dah x menulis entry, sibuk katanya.
Biasa la kan bila da jadi final year student ni.
Setahun lagi nak habis, so tahan je la.
Here in Terengganu is always raining, padahal semua tempat pon mcm hujan je kan skunk ni.

Well, this is because we are going to face the monsoon season.
So, please get yourself prepare guys.

1. Sila jaga kesihatan anda
2. Sila beli payung or baju hujan
3. Sila basuh baju (hahaha)

Yang penting, sila tidur bnyak!!
Hujan2 ni best kot tidur!!!
Chow.

p/s: gambar diatas xde kaitan ngn hujan pon. Main buih je tu.

Tuesday, October 2, 2012

~ Dateline ~




Hello guys, happy weekends ...
After having a very tiring two days now time to do the work.
Proposal presentation and lab reports
Hahaha ... mana x gila bila dateline sama ...
So, xtahu nak wat yg mana dulu

Actually, this is happen sincerely because of my poor management in time.
I do have a lot of time but still I wasted a lot.
So, when it comes to dateline, mmg rushing la wat kerja kan sbb nak kejar dateline tu.
So, lets have a good time management.
Bye!



Saturday, September 29, 2012

~ Bajet 2013 - Bajet Orang Muda ~


Selamat pagi semua ...
Wah, skunk ni pasti ramai muda remaja yg tersengih baca paper kan ...
Yela lepas PM bentang bajet 2013, mana x suka bila ada bnyak peruntukan utk orang muda.
Thanks la PM sbb bg sume tu,
Happy weekend!




Saturday, September 22, 2012

~ Tarik Tali ~




Hello guys,
Just wanna share my day,
Memang penat la main tarik tali tadi, boleh sampai nak pengsan.
Giler x penat kalau kena tarik ramai org.
Tapi, nasib baik menang.
Tadi baru habis orientasi kos.
 Welcome juniors!


 




Tuesday, September 18, 2012

~ Saya Sayang Penyu ! ~



Hello guys ...
How you guys doing ... Hope everything is just fine ... hehehe
Hari ni rasa macam terlebih happy pulak ...
Haaa, nak tahu kenapa ???
Semuanya sebab si Penyu yang kat atas tu ...
Sebelum tu thanks to LINDA sebab gambar utk entry nie ...

Sebenarnya dah lama da teringin nak tngok penyu yang hidup depan mata. 
Dah lama dah dating ngn penyu kat atas tu, tp mcm tu je la sbb takut nak kacau penyu org.
Today, I just got informed by my friend telling me that the turtles is parentless ...
Poor that little guys.


Ada 5 ekor sume penyu dekat hatcheri td and four of them masih lagi kecil,
Sebab air tu dah nmpak kotor, so kami decide utk bersihkan tangki mereka nie ...
Sebab busuk sngt kan air tu, kesian la pulak.
Tapi sebelum tu bagi makan roti kat penyu nie.
Yes I know that bread is not their food but we have too ...
Lepas je da setel bg mkn so, kami tukar air tu dan bersihkan tangki tu ...
Gigih x ???


Inilah anak-anak penyu tu, comel x ???
Semua da ada nama, Dino, Dini, Dek dan Danial.
Kesian sangat kat mereka nie, dah la comel.
Lastly, kami amik sotong bg diaorang makan and they were happy and enjoy the food.
Lepas je da tukar air, semua dah berenang2 gembira.
So, janganlah kita mencemarkan laut.
Sayangi penyu !!!








Monday, September 17, 2012

~ Sambal Ikan Bilis~




Salam ...
Makan lagi, hehe ...
Mcm ni la kehidupan org bujak kan ..
Well, senang je pon nak wat sambal ikan bilis nie ...
Wat ni pon sbb terpaksa kerana nak habiskan ketupat nasi. 
So, sbb x nak bazirkan ketupat nasi tu, maka keluarlah ideaku utk wat sambal ikan bilis nie ...
Lastly, terhasillah sambal ikan bilis nie ..



Sunday, September 16, 2012

~ Selamat Hari Malaysia. Saya Anak Malaysia! ~




Salam sejahtera,
16 September 1963 adalah hari di mana Malaysia telah ditubuhkan.
So, marilah kita sama2 menjaga keamanan yang dikecapi.
Janganlah kita berpecah belah antara satu sama lain.
I'm proud to Malaysian!

#ayat nak skema jek



Friday, September 14, 2012

~ Mee Kari ~



Salam ...
Mee kari ... makanan yang agak susah untuk ditelan oleh mulutku dulu ...
But not now as I can enjoy the tasty of "mee kari" ...
Sebelum hanya mee kari mama Eman [ kawan sekola] je yang aq boleh mkn sbb sedap ...
Pernah cuba kat tmpat lain tp x boleh ...

Tapi kali ni aq berjaya abiskan semangkuk mee kari pemberian puan Kartini [lab assistant] sempena rumah terbuka dia. Aq x pergi rumah terbuka dia td sebab puasa so dia simpan utk aq wat berbuka ...
Thank God sedap ... So aq berjaya habiskan ...
Hihihi ..
So, lepas ni nak cari resipi la ... Nak wat sendiri ...




~ Puasa Enam ~





Salam ...
Selamat hari Jumaat semua,
Oh yeah, hari ni hari last puasa 6 ...
Tp hari ni cabaran lebih sikit ... Xdpat join rumah terbuka ...
Dah la menu bnyak .. Nasi lemak, mee kari dan mee sup tu ...
Xpela, kita kalau nak wat sesuatu kena la konsisten dngn ape yg kita rancang ... baru la dapat kepuasan ...

So, esok raya la kan ...
Emmm ... nak mkn ape erk ???
Ada sape2 nak bg cadangan ke ... kecuali makanan yang relate dengan nasi la ...
Hihi ... Selamt beristirehat semua ...


# tujuan asal letak gambar kek x dapat kenal pasti ... mungkin nk mkn kek kot ...



~ Bukan Senang untuk Memuaskan Hati Manusia~




Hello guys,
Arini nak mengeluh la sikit kan ...
Dah lama dah x meluahkan perasaan nie ...

Kali ni I just wanna share about the satisfying of being a human ...
Well, kita sebagai manusia pon tahu kan ... 
Manusia memang xpernah puas dengan ape yg mereka ade, so benda ni la yang akan membawa seseorang tu kepada berlakunya something that is not right ....
Berlakunya benda tu sebab nk mencapai kepuasan hati la ...

Actually, it happens to me also but still we need to know how to control it ...
Itulah kita kena kawal nafsu kita, x kisah la dari segi apa pon ...
Anyway ... Welcome to Malaysia Prince William and Kate Middleton.



Wednesday, September 12, 2012

~ Perempuan memang mudah jatuh cinta ke? ~




Hello guys ...
New semester has just started, so lepas ni mmg bnyak la kerja nak wat.
Tibe2 je rasa nak tulis sumthing pagi2 buta nie ...
Idea tibe2 datang kan ... So apa lagi ...

Actually benda ni [ refer pada tajuk entry ni] quite normal la...
Perempuan mmg mudah jatuh hati .... betul ke ?????
To me, it is depends on the situation actually  and also the person herself.
Mungkin sbb asyik dengar lagu Ainan Tasneem bnyak kali kot ...

Tapi kalau tngok mmg boleh jadi kan, contohnya mcm Oppa Gangnam Style tu ...
Ramai kan perempuan suka ngn Oppa tu kan ...
Ahhaha ... tp x semua kan ...
So, anyone got any comment about this topic. Please share,


#mengarut di pagi buta


Sunday, September 9, 2012

~ Let's Roll for the New Semester ~






Oh yeah ... Now we're in the last year ...
Terasa mcm tua pulak ...
Kejap je duk Uni ni rasa mcm nak abis da ...
Anyway, semoga semester nie berjalan dgn lancar la ...
Happy study semua!



Sunday, August 26, 2012

~ Baju Raya Dua Tahun Lepas ~



Salam Lebaran semua ...
Dah seminggu beraya baru nak update ...
Sorry la yer ... ni baru ade connection ...

Tahun ni x beli pon baju raya ... pakai yang 2 tahun lepas punya ..
Emm, dah baju tu elok ag so pakai je la kan ...
Anyway, kepada yang masih beraya tu selamat beraya la ya ...
Yang da nak kembali bekerja, belajar tu ... selamat kembali ...






Tuesday, July 31, 2012

~ Durian Oh Durian ~


Hello peeps ...
Petang2 yang indah ni wat ape ...
Kalau rasa nak tido, sila batalkan niat anda ,
Tido bulan puasa ni makruh kan ...

Ok, tajuk kita pada petang ini adalah durian ye murid2 ...
Ape yang speselnya pasal durian ni ...
Ramai yang da tahu yang durian ni adalah raja buah kan.
Sebabnya durian ni ada duri, nmpak mcm hebat la kot ...

Actually, durian and me is not a good match.
But why ?????????
Ahah, because I eat durian but not much.
Bila makan je durian mula la sendawa x berhenti2 ...
Yang jadi masalahnya bila sendawa keluar bau durian ...
Aiyoyo ... xboleh tahan ...
So, kena berpada2 la bila nak mkan

Oklah, selamat berbuka puasa [awal lagi la giler] ...







Monday, July 30, 2012

~ Bila Emosi Menguasai Diri ~



Salam Ramadhan,
Petang2 mcm ni mesti ramai yang mengantuk kan.
Biasalah bila tengah2 panas pastu xleh nak mkn pulak.
Tidur jelah penyelesaiannya.

Ok, kali nak share sikit la [sikit je] pasal emosi ni.
Bila je kita da dikuasai oleh emosi selalunya akan mengundang banyak perasaan yang tidak elok seperti marah, kemurungan, benci dan sebagainya, kompem hidup ketika itu agak kelam kabut sebab asyik duk pikir benda yang meng"emo"kan tu.

Sejujurnya, semua orang akan menghadapinya kan, cuma cara kita mengatasinya berbeza. Tapi semuanya boleh je kalau kita nak elakkan. 
So, kalau x nak diri kita ni emo2, selalulah berbaik2 dengan orang sekeliling dengan menjaga hati dan perasaan mereka.
Dan yang paling penting adalah kita kenalah senyum selalu.


Selamat berbuka puasa!






Saturday, July 28, 2012

~ Kenapa Saya Tak Suka Bazaar Ramadhan ~



Salam ...
Sedar tak sedar kita da lapan hari berpuasa kan ...
So, how is it ???
Mungkin ramai yang dah boleh adapt dah dengan berpuasa kan.

Okay, post tengah hari yang terik hari ni nak bercerita tentang Bazaar Ramadhan.
As we all know, setiap kali menyambut Ramadhan ni, bazaar Ramadhan boleh dikatakan tempat yang wajib untuk dituju tapi sebab apa ???

1. Banyak pilihan makanan yang terdapat disana.
2. Banyak pilihan minuman yang terdapat disana.
3. Boleh luangkan masa yang terluang sementara menunggu waktu berbuka puasa.
4. Kalau yang nakal sikit bolehlah cuci mata kan ... hahaha

Okay, that's all the reason why we go to the Bazaar Ramadhan.
Now, I'm giving you why I do not prefer to go to the Bazaar Ramadhan actually [ padahal pergi jugak bazaar]

1. Ramai sangat orang sampai sesak jalan dibuatnya.
2. Makanan dan minuman yang dijual mahal sikit.
3. Kena tahan nafsu makan sebab takut tergoda dengan makanan yang dilihat.
4. Banyak sangat pilihan sampai kena pusing satu bazaar [ boleh penat tau].

Haa ... so amacam ???
Boleh terima tak pendapat nie ???
Sebenarnya, best jugak ni pergi bazaaar Ramadhan, yela bukan selalu kan ... setahun 30 kali je ade kan ...
So, kalau nak pergi bazaar tu, pergilah awal atau lewat ...



Assalamualaikum. Selamat berpuasa!





Wednesday, July 25, 2012

~ Murtabak La Pulak! ~



Salam semua ...
Tengah bosan2 ni ade je makanan yang nak di tngok ...
Hahahaha ...
Tadaaa ... inilah hasilnya ...
Murtabak ye kawan2 ...

Mesti sape yang duk tngok nie tngah telan air liur kan ,
Anyway, sape2 yg pergi bazar nanti jgn lupa beli yer ...
Hihi ...
Selamat berpuka puasa ...
Assalamualaikum.






Wednesday, July 18, 2012

~ Akok ~



Assalamualaikum dan salam sejahtera,
InsyaAllah dalam beberapa hari lagi seluruh umat Islam di seluruh dunia akan menyambut bulan yang mulia iaitu bula Ramadhan Al-Mubarak.
Hehe ... sebenarnya post nie bertujuan untuk mengucapkan salam ramdhan kepada semua dan AKOK adalah kuih yang paling digemari semasa bulan Ramadhan nie especially Kelantanese la kan ...

Apa apa pon, Selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak semua ...
jangan lupa solat Terawih!




Tuesday, July 10, 2012

~ Biskut Raya - Sila Order ~


Hello guys, well da nak masuk Ramadhan da kita kan ...
Cepat je masa berlalu ...
Actually i just wanna share some thoughts about Ramadhan and it is related to the pic above ...
"BISKUT RAYA"

Well, everyone knows kan yg skunk ni da ramai da mula mengambil tempahan oreder utk biskut raya and also there are some people who close the order ... da bnyak sngat kot tempahan ...
Well, to me it is good to have so many orders so that we can have a lot of money in the return ...
But then, kena la ingat jugak kan ... bulan Ramadhan la kita kena bnyak wat amal kan ...
X selalu Ramadhan ni datang ... sebulan dalam setahun jek ...

Bulan Ramadhan jugalah bnyak org post2 gmbar kuih raya nie ... 
Apalagi ... menduga la iman, as for me , I do love watching all those pics that showing many kinds of food ... Xlah lapar kan bila tngok gmbar mknn nie ...
All right guys ... not more than 2 weeks I guess we are going to celebrate Ramadhan ... 
So, watch your diet ...







Monday, July 9, 2012

~ Pulau Sebatik, Tawau, Sabah ... Such a beautiful place to discover ~



Borneo we meet again ... ha3
This time I want to continue about the island that I've stay for a few days .
Sebatik Island ... I do tell u guys a brief about this place, PULAU SEBATIK before.
I guess la ...

For this entry, as I posted the picture above, I want to tell you about the beautiful nature that the island have ... 
We went to the the jetty but when we reached there, there is only two boats with no one, and ultimately we have seen such a beautiful scenery especially when we heard the sounds of waves and also the mangrove tress here and there ...
But my eyes captured something bizarre actually, where you  guys can see the white three behind us ( see the pic) ... it is totally awesome lah!

Hope we can go there again and enjoy the view ...
Sebatik Island is totally rock !






Sunday, July 8, 2012

~ Cinta keyboard - Boleh percaya ke ?



Perghhh ... keyboard pink tuuuuuuuuuuuu ... mampu ?
Hahaha ... ok... fokus!  Ni bukan cerita sal keyboard tp cinta keyboard ....
Ahah , apekah cinta keyboard tu ?
Haish, bnyak sungguh persoalan ni ...

Sebenarnya nk cita sal cintan cintun atas keyboard ni ...
Yela, yg kita guna dok type2 segala bagai ni ar ...
Skunk ni da ramai da pandai mengayat / mengarang ... 
So, mmg x mustahil lah lau ada yg terperangkap ...

Sebenarnya apa yg diceritakan melalui keyboard tu xsemuanya betul
So, berhati hatilah dlm menilai sesuatu yg kita x nmpak sngt ...
Jgn terlampau teruja smpai ada yg tergadai segalanya ...
Please do not fall into the deep sea ...
Okeh , bye !!!


Saturday, July 7, 2012

~ Amplang - Keropok dari Sabah ~



Hello guys ...
Still in Sabah mood actually,
I just wanna share something about the place I went last week.
Tawau, Sabah ... 

Well, I do find a lot of new thing there but the especially the food.
So, dalam bnyak2 mknn tu. Tertarik utk menceritakan tentang Amplang.
Amplang actually is a snack up to three flavors I guess, ikan, udang dan sotong.
The one I show in the pic is perisa ikan.

The taste of the Amplang is kind of the same as the taste of 'keropok' ikan but still the looks is different rite ..
Anyway, I do enjoy eating eat and hopefully I can go there again to buy the squid one ...






Thursday, July 5, 2012




Adele, the world’s biggest-selling pop star at the moment, didn’t want the gossips saying “rumor has it,” so she announced on her website today that she is pregnant. The site crashed due to a large amount of traffic after the news was revealed.
“I’m delighted to announce that Simon and I are expecting our first child together,” the note on her website states. “I wanted you to hear the news direct from me, obviously we’re over the moon and very excited but please respect our privacy at this precious time. Yours always, Adele xx.”
“Simon” is Adele’s boyfriend Simon Konecki, the head of the charity Drop4Drop which brings clean water to developing countries.  The two have been dating since last year.  She told Vogue of Simon earlier this year.
“He’s wonderful.  And he’s proud of me, but he don’t care about what I do or what other people think.  He looks after me.  I don’t think I would have gotten through the recovery for my [vocal cord] surgery if it hadn’t been for him,” Adele told the magazine.
In February, Adele told “People” magazine, “I really want to be a mum,” adding that her goal is to have three sons by the age of 30.
Perhaps the bun in the oven will help inspire some new, happier Adele lyrics. In February, the first picture was revealed of the man responsible for her woeful “Rolling in the Deep” hit.


Tuesday, July 3, 2012

~ Pregnant Megan Fox celebrate Anniversary in Hawaii ~



Oh Megan Fox, she such a beautiful, 
with a big belly showing that she is pregnant.
The picture was taken in Hawaii where they are celebrating their anniversary.




~ Pulau Sebatik Ohsem ~



Almost a week spending time in Sebatik Island, there a lot of memories happened and it was awesome, indeed. 
All the people of the island are great as they are welcoming us warmly with a big smile.
Really wanna go there again ...
Wait for the full entry ...




Sunday, June 17, 2012

~ Happy Turtle's Day ~



Oh yeah ... yesterday I just celebrating the Turtle's Day at Bazar Warisan, Pasar Payang Kuala Terengganu and that was awesome as many people joining the event.
The Turtle's Day was created actually to give an awareness to the public about the extinction of the turtles in the world. 
I joined the event as a volunteer from the Seatru which is the the group of researcher who are helping all those Penyu in Terengganu.

The picture above actually taken during the event yesterday where I'm with the Dr.Juanita who is one of the researcher from Seatru.
Hopefully by doing this campaign, I hope the awareness among the public will arise and people will know  and learn more about the turtles.
So guys, stop dumping the rubbish into the sea and please take care of the environment.
Save the turtles!