Thursday, June 30, 2011

~ Sekali Lagi (Review) : Mia Sara Comel ~

Hello semua...
Jom semua tngok filem baru SEKALI LAGI !!!


MC da tngok di sebalik tabir...mmg best ah...
Filem ni mcm romantic movie ar..tp still ada element humor & family inside...
barisan aktor pon hebat2 belaka...



Haa... amacam best x pelakon2 tu???

Tp yg paling best bila tngok Mia Sara tu..


Comel giler!!!
So jgn lupa tngok!!!
Bye!!!

Wednesday, June 29, 2011

~ Lady Gaga : Disaman RM 14.64 Juta ~


Hello semua...
Haa... sapa x kenal Lady Gaga...kali ni wat hal pulak...
Kali ni sebab gelang getah ni...

Lady Gaga disaman lebih AS$4.79 juta (RM14.64 juta) selepas dia dituduh menggelapkan dana yang diwujudkan bagi membantu mangsa-mangsa gempa bumi di Jepun, lapor sebuah akhbar semalam. 
Penyanyi yang terkenal dengan gaya pelik, Penyanyi tersebut menjual gelang tangan getah yang berharga AS$4.95 (RM15.13) bagi mengutip dana untuk mangsa-mangsa tsunami di Jepun. 

Lady gaga memakai gelang tersebut






Namun dia didakwa menggelapkan wang kutipan tersebut yang disumbangkan oleh para peminatnya dengan tidak memberi semua hasil jualan kepada mangsa-mangsa bencana tsunami dan gempa bumi di Jepun.
 
 Emm...mcm2 berlaku skunk ni...
Nak wat baik tp ada udang sebalik batu...
Korang pon sama tau..ikhlas!!!
Bye!!!

~ Nak Sihat... : Iklan Thailand Yang Sempoi ~

video

~ Wardina Nafi Sertai Perhimpunan Bersih ~

Hello semua....
Skrang ni semua sibuk memperkatakan pasal BERSIH...
Ni yg terbaru...


Wardina Safiyyah menafikan tuduhan beberapa penulis laman blog bahawa beliau menyokong perhimpunan Bersih 2.0 dan akan bertanding pada pilihan raya umum nanti di bawah tiket Parti Keadilan Rakyat (PKR). Beliau berkata, segala tuduhan yang dilemparkan terhadapnya berkaitan gambarnya bersama beberapa pemimpin PKR, termasuk Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali adalah tidak benar dan merosakkan reputasinya sebagai artis. 


Wardina berkata, beliau tidak teragak-agak akan mengambil tindakan undang-undang sekiranya artikel yang tersiar termasuk gambar lamanya yang tidak berhijab tidak dikeluarkan daripada blog berkenaan secepat mungkin. 


Beliau bimbang tindakan beberapa blogger terbabit yang cuba mengaitkan cerita lama keluarganya dengan gambar beliau duduk bersama pemimpin PKR di sebuah gerai makan.
Wardina mengakui menghadiri Karnival Mesra Rakyat di Kelana Jaya anjuran Kerajaan Selangor, namun beliau menafikan sama sekali bahawa kehadirannya adalah berunsurkan politik.

~ Wordless Wednesday #1 : I'm Hungry ~~

Tuesday, June 28, 2011

~ Style Hana Tajima Paling Lawa ~

Hello semua..
Haa.. mesti ramai da tahu pasal gaya tudung zaman skrang ni..
Bnyak sungguh gaya...
Ada belit sana, ada belit sini..hahaha



Haa.. seingat MC lah kan.. fenomena bertudung ni bermula dari Wardina ni..
Ramai gak yg ikut cara dia bertudung... 
Fenomena ar jgk kan... cantik katakan..


Lepas tu dtng ar si gadis ayu ni, Yuna
Bawak pula gaya tudungnya yg tersendiri..
Ramai pulak ikut gaya dia..


Datuk Siti pon ada gak fenomenanya..
Bila da bergaya ngn tudung ni..walaupun tidak tutup penuh.
Namun, masih ada yg ikut gak terutamanya org yg berada ar...


Haaa.. yg ni paling menarik bg MC..
Hana Tajima punya fenomena...
Ala ala ditiup angin..
Yg ni pilihan MC...

Sebenarnya x kisah ar ape gaya skali pon..
Yg penting tutup aurat kan..
Nak belit sana ke, nak belit sini ke..terpulanglah..
Ok, bye!!!

~ Russel Brand : World Sexiest Vegetarian ~

Hello guys...
Any vegetarians here ???
This entry is about Russel Brand (Katy Perry's man).



In PETA’s latest World’s Sexiest Vegetarians list, Russell Brand and Kristen wig top the list, beating Joaquin Phoenix, Natalie Portman and Anne Hathaway.

Russell, star of Forgetting Sarah Marshall and Get Him To The Greek recently explained (to Kelly Ripa) why he is a vegetarian, stating that he does not even consume fish oil. "I'm vegetarian. I think it's cruel to squeeze oil out of a fish… Cause they're lovely little guys, aren't they?," he said. "You shouldn't eat animals, it's mean to them."



Here is a new PETA ad that features the voices of Ricky Gervais and Pink. Check it out. 


Well, I think its good to be a vegetarian!
Bye!!!

~ Air Kencing Ada Bahan Radioaktif ~

Hello semua....
Wah, skrang ni tngah hangat pasal isu Lynas kan...
Ni MC nak share 1 cerita...




Seramai 15 penduduk Fukushima daripada kawasan luar dan bandar Kawamata didapati mempunyai lebih 3 milisievert radiasi dalam air kencing 15 penduduk yang mengesahkan pendedahan radiasi dalaman, lapor agensi berita Kyodo, kelmarin.


Kedua-dua kawasan terbabit terletak kira-kira 30 hingga 40 kilometer dari loji kuasa nuklear Fukushima No.1 yang melepaskan bahan radioaktif ke udara sejak kejadian 11 Mac lalu apabila gempa bumi disusuli tsunami menyebabkan teras utama kemudahan berkenaan lebur. 


 “Ini bukan menjadi masalah jika mereka tidak memakan sayur atau produk lain yang tercemar. Tetapi, ini menandakan mereka semakin bermasalah jika meneruskan kehidupan di kawasan ini,” kata Nanao Kamada, profesor madya biologi radiasi di Universiti Hiroshima.
Kamada bersama sepasukan doktor termasuk Osamu Saito dari Hospital Watari di bandaraya Fukushima menjalankan dua pusingan ujian terhadap setiap penduduk pada awal dan akhir Mei, menggunakan sampel air kencing daripada 15 penduduk berusia antara 4 dan 77 tahun. 
 Kesan radioaktif ditemui pada kedua-dua ujian yang dijalankan kepada setiap penduduk. Iodin radioaktif setinggi 3.2 milisiervert dalam enam penduduk wujud dalam kajian pertama tetapi tiada dalam ujian kedua.
Data itu menunjukkan pendedahan dalaman terkumpul adalah antara 4.9 hingga 13.5 milisieverts, menjadikan jumlah besar adalah antara 4.9 hingga 14.2 milisievert sepanjang dua bulan terbabit, kata mereka. 
Hmm... bahaya gak kan...
So, berhati2 lah semua ok!
Bye!!!

Monday, June 27, 2011

~ Jom Makan Pisang ~

Hello semua...
Entry kali ni MC nak ajak korang semua mkn pisang!!!
Haaa.. kenapa pisang??? Emmm, kalau nak tahu pisang ni ada bnyak kelebihan dan khasiat tau...





Kalau nak tahu, pisang sering menjadi pencuci mulut di negara ini. Secara amnya, kandungan potasium pisang menyebabkan ia disyorkan oleh para doktor untuk pesakit yang kekurangan sumber itu.Sebagai contoh, sebiji pisang sepanjang 22 sentimeter (sm) mengandungi 600 miligram potasium.




Berdasarkan kajian makmal, menunjukkan pisang mengandungi kanji sebanyak 20 peratus dan gula satu peratus. Pisang juga bebas daripada lemak, kandungan garamnya rendah serta kaya dengan vitamin serta potasium.


Di Thailand, misalnya, wanita hamil digalakkan oleh doktor untuk makan pisang bagi memudahkan proses bersalin. Ia juga membekalkan tenaga bagi melawan dan menyembuhkan penyakit. Beberapa kajian antarabangsa mendapati hampir 15 jenis masalah kesihatan boleh dikurangkan dengan memakan pisang.

Kandungan potasium tinggi dalam pisang turut menolong merendahkan tekanan darah serta mengurangkan risiko strok.
 Penyakit anemia iaitu kekurangan hemoglobin dalam darah boleh diatasi dengan memakan pisang kerana ia membantu meningkatkan pembentukan hemoglobin.

Di samping itu, ia dapat membantu menghilangkan tekanan kerja selain mengawal kandungan gula dalam darah. Bahagian dalam kulit pisang pula membantu memulihkan kegatalan akibat gigitan nyamuk. Mereka yang menghadapi masalah kegemukan akibat tekanan di tempat kerja boleh diatasi dengan memakan pisang setiap dua jam.



Kajian turut membuktikan bahawa seseorang yang berdepan masalah mabuk hamil khususnya wanita yang berasa mual dan muntah pada beberapa bulan pertama kehamilan, boleh mengambil pisang untuk mengelak masalah itu. 
Haa... menarik x ???
Apa lagi...makanlah pisang tau~ 
Bye!!!

~ [ Contest # 2 ] Anda Bagi Gambar , Prince Bagi RM50 !!! ~

Hello semua...
Jom sama kita join Prince contest...



Haaa... contest kali adalah :

Sewaktu Zaman Persekolahan


Gambar ni MC dgn kawan2 masa dalam kelas...
Tengah mkn bihun percuma time tu...
Dari kiri si Amira, Merry & Yaya...
Diaorang mmpu tngok je..hik3...


Gambar ni pulak waktu kami menunggu gap kelas tambahan waktu petang..
So, layan air kelapa dulu..perghhh...masyukk!!!
MC ngn Aje & Pesa....


Gambar ni pulak masa jamuan akhir tahun kelas MC...
Hepy je semua tngok kek tu...hahaha
Mcm x sabar pon ada gak nak mkn... tp tngok kamera stop dulu..


Gambar ni smbungn dr yg atas..
Kali ni segmen JOM MAKAN OREN pulak...
Say "oren"...hahaha


Gambar last ni MC pilih sbb semua boys dlm kelas ni ada dlm ni...
Time ni baru lepas hias kelas....
Warna warni kan...hahaha

Haa... inilah gmbar semasa zaman MC sekolah dulu..
So, kalau nak join boleh ar...
Klik kat  contest...
Bye!!!

~ Sedapnya Pulut Durian ~

Hello semua...
Wah, tadi MC baru lepas makan pulut durian...
Sedap giler!!!





Thanks to my grandma sbb beli durian td..
patut ar ada bau durian 1 rumah...hahaha
Senang je nak wat pulut durian ni...
Ape yg diperlukan ialah:

Durian

Santan

Pulut

Gula melaka

Haa... senang je kan nak wat..
So, sapa rasa nak mkn tu boley ar cari bahan2 tu...
Jgn lupa try ok...
Bye!!!

~ Bila DaH Sampai Limit ~

Hello semua...
Qiuck & simple entry je kali ni...
Sebab dah x boleh nak surf lebih2..hahaha


Semuanya sbb MC punya modem ni da smpai limit...
Bnyak sngt kot guna...
Haaa... xpe esok masok balik 20 gb...

Hope korang enjoy the day!!!
Bye!!!

Sunday, June 26, 2011

~ Pengkid tarik 1600 Ahli ~

Hello guys...
Entry kali ni bukan nak memburukkan sesiapa cuma MC agak tertarik utk berkongsi...

Gambar Hiasan

Satu laman web pengkid mampu menarik lebih 1,600 ahli dari seluruh negara dengan segelintir daripadanya secara terang-terangan mendakwa gemar menjalin hubungan sejenis, seolah-olah menggambarkan kegiatan itu semakin berleluasa sejak kebelakangan ini.

Golongan songsang ini tanpa segan silu memaparkan nama dan nombor telefon bimbit masing-masing dalam laman web berkenaan supaya mudah dihubungi mereka yang berminat. Tidak cukup dengan itu, ada antara mereka sanggup mengajak pasangan yang baru dikenali daripada laman web berkenaan untuk mengadakan seks rambang dengan rakan mereka.
 Gambar Hiasan

Profil kebanyakan gadis terbabit menunjukkan mereka berpelajaran tinggi, menuntut di universiti terkenal tempatan dan ada juga yang bekerja serta mempunyai jawatan bertaraf eksekutif di beberapa syarikat besar. Hasil pemerhatian itu juga mendapati, kelompok songsang ini menjadikan laman web berkenaan sebagai tempat untuk meluahkan perasaan selain membuka ruang untuk ahli baru mendaftarkan diri. 


Malah, selain portal berkenaan, mereka turut menyertai pelbagai ‘kelab’ lesbian dan pengkid di alam siber itu. Pemerhatian wartawan turut mendapati pasangan lesbian mahupun pengkid lebih mesra, penyayang dan saling mengambil berat antara satu sama lain. 
Well, MC just wanna share...
So, up to you guys.
Bye!!!

~ Anak MJ Dalam Bahaya! ~

Hello guys!!!
Sedar atau tidak, sudah 2 tahun MJ meninggalkan kita...


Dua tahun selepas kematiannya, waris Michael Jackson dilaporkan berdepan dengan risiko diabaikan apabila penjaga utama mereka yang juga kakak ipar Raja Pop itu dihalau dari rumah April lalu.Menurut Alejandra Jackson, selepas dia meninggalkan rumah menempatkan anak Michael - Prince, 14; Paris, 13; dan Blanket, 9 - kebajikan ketiga-tiga mereka terletak di tangan ibu Raja Pop terbabit, Katherine, dan pengasuh serta pengawal peribadi.

 Prince

Paris
Blanket

Katanya, dia bimbang kesihatan Katherine yang kini berusia lanjut (81 tahun).Katherine memang menggaji pengasuh dan pengawal peribadi untuk membantunya, tetapi mereka perlukan lebih daripada itu.“Anak-anak Michael perlukan kasih sayang. Ada perbezaan di antara pengasuh dan keluarga sendiri,” katanya.
 
 
Alejandra, 41, tinggal bersama keluarga selebriti Jackson di Encino, California, selama dua dekad.Apabila Michael mati akibat pengambilan ubat berlebihan dua tahun lalu, Alejandra dilaporkan menjadi watak penting kepada Prince, Paris dan Blanket.
 
 
Well, hope there will be good things happen to them...
As they were living in this world, may the force with them...
Bye!!!