Saturday, July 28, 2012

~ Kenapa Saya Tak Suka Bazaar Ramadhan ~



Salam ...
Sedar tak sedar kita da lapan hari berpuasa kan ...
So, how is it ???
Mungkin ramai yang dah boleh adapt dah dengan berpuasa kan.

Okay, post tengah hari yang terik hari ni nak bercerita tentang Bazaar Ramadhan.
As we all know, setiap kali menyambut Ramadhan ni, bazaar Ramadhan boleh dikatakan tempat yang wajib untuk dituju tapi sebab apa ???

1. Banyak pilihan makanan yang terdapat disana.
2. Banyak pilihan minuman yang terdapat disana.
3. Boleh luangkan masa yang terluang sementara menunggu waktu berbuka puasa.
4. Kalau yang nakal sikit bolehlah cuci mata kan ... hahaha

Okay, that's all the reason why we go to the Bazaar Ramadhan.
Now, I'm giving you why I do not prefer to go to the Bazaar Ramadhan actually [ padahal pergi jugak bazaar]

1. Ramai sangat orang sampai sesak jalan dibuatnya.
2. Makanan dan minuman yang dijual mahal sikit.
3. Kena tahan nafsu makan sebab takut tergoda dengan makanan yang dilihat.
4. Banyak sangat pilihan sampai kena pusing satu bazaar [ boleh penat tau].

Haa ... so amacam ???
Boleh terima tak pendapat nie ???
Sebenarnya, best jugak ni pergi bazaaar Ramadhan, yela bukan selalu kan ... setahun 30 kali je ade kan ...
So, kalau nak pergi bazaar tu, pergilah awal atau lewat ...



Assalamualaikum. Selamat berpuasa!





5 comments:

Marou Apple Hijau said...

biasa bila semua orang malas nak masak, bazar ramadhan jelah jawabnye

'mitchie' yusoff said...

kirim kat member pon boleh ... hiihii

thah salleh said...

kak thah xsuka bazar ramadhan. ramai orang. pastu selalu beli, makanan tu xsedap, rupa je yg cantek.

'mitchie' yusoff said...

kak thah ...

hahaha ... itulah jgn judge the book from its cover

idea semulajadi said...

xsuke jugak pergi bazaar~
sesak~
tapi mmg hari2 berbuke dgn makann bazar pun~