Tuesday, September 18, 2012

~ Saya Sayang Penyu ! ~



Hello guys ...
How you guys doing ... Hope everything is just fine ... hehehe
Hari ni rasa macam terlebih happy pulak ...
Haaa, nak tahu kenapa ???
Semuanya sebab si Penyu yang kat atas tu ...
Sebelum tu thanks to LINDA sebab gambar utk entry nie ...

Sebenarnya dah lama da teringin nak tngok penyu yang hidup depan mata. 
Dah lama dah dating ngn penyu kat atas tu, tp mcm tu je la sbb takut nak kacau penyu org.
Today, I just got informed by my friend telling me that the turtles is parentless ...
Poor that little guys.


Ada 5 ekor sume penyu dekat hatcheri td and four of them masih lagi kecil,
Sebab air tu dah nmpak kotor, so kami decide utk bersihkan tangki mereka nie ...
Sebab busuk sngt kan air tu, kesian la pulak.
Tapi sebelum tu bagi makan roti kat penyu nie.
Yes I know that bread is not their food but we have too ...
Lepas je da setel bg mkn so, kami tukar air tu dan bersihkan tangki tu ...
Gigih x ???


Inilah anak-anak penyu tu, comel x ???
Semua da ada nama, Dino, Dini, Dek dan Danial.
Kesian sangat kat mereka nie, dah la comel.
Lastly, kami amik sotong bg diaorang makan and they were happy and enjoy the food.
Lepas je da tukar air, semua dah berenang2 gembira.
So, janganlah kita mencemarkan laut.
Sayangi penyu !!!








2 comments:

haslinda said...

haha... D's family... comellll...

'mitchie' yusoff said...

kan ... makin happy da diaorang ...