Monday, August 15, 2011

~ Minum air mayat Untuk rawat HIV & ketagihan dadah ~


 Gara-gara terpengaruh dengan perkara tahyul, ada individu di Terengganu dikesan mencuri dan mengambil bekas air mandian jenazah dan lebihan kain kafan kononnya untuk dijadikan ubat merawat pelbagai penyakit termasuk mengatasi masalah ketagihan dadah.
Omaigod ... sampai gitu sekali terpengaruh ....



Perbuatan khurafat itu didedahkan Pengurus Pusat Urusan Jenazah Islam, di sini, Mohd Ariff Tengah, 35, yang memberitahu dia menerima lebih 50 permintaan daripada waris dan individu tidak dikenalinya untuk mendapatkan bekas air mandian itu sejak terbabit pengurusan jenazah 15 tahun lalu.
Mak aihhh... da lama ke mereka dok wat keje ni ...

“Kata mereka, air mayat itu boleh digunakan bagi mengubati pelbagai penyakit termasuk jangkitan HIV dan ketagihan dadah. Perbuatan ini mengundang bahaya kerana air jenazah itu kotor dan mungkin mengandungi pelbagai bakteria atau kuman.
Adoi ... kalau ye pon nak berubat ... pikir ar jgk kn.... 
Ni mesti terpengaruh ni ... 
Dunia oh dunia ....



6 comments:

Nyamuk Terbang said...

err geli tengkuk

'mitchie' yusoff said...

hahahhaa ... seb baik puasa....

Alia Ramley said...

yuck. smpi gitu skali.. teruknya.. huhu..

'mitchie' yusoff said...

biasa ar bila diri da dikuasai ....

Nur Zalfa Afra said...

eh dah tak ada benda lain nak dibuat ubat?
dah lah kebanyakan penghidap HIV ni, kesalahan die sendiri, so deserve it lah..

'mitchie' yusoff said...

tu ar... nak cari jln mudah tp terpesong gak!